Un cap de setmana sense parar de còrrer
La 22a Quarta i Mitja i la 1a edició de la MiniQiM plenen d'atletes els nostres carrers
Este passat cap de setmana Picanya no ha parat de còrrer. El dissabte 20 l'avinguda Generalitat Valenciana va acollir la 1a edició de "la MiniQiM" i el diumenge 21, amb eixida al carrer Senyera va disputar-se la 22a edició de la Quarta i Mitja Marató.

La 1a "MiniQiM"
Amb l'objectiu de promoure l'activitat atlètica i la participació de menuts i menudes l'Ajuntament de Picanya i el club d'Atletisme Camesllargues van organitzar el dissabte la 1a "MiniQiM". Des de les 11.00h tota una sèrie de curses (de xicotet recorregut) van permetre als menuts i menudes nascuts entre els anys 2001 a 2010 iniciar-se en el món de les curses a peu. Més de 150 menuts i menudes van participar en estes curses que van cloure amb regals per a tots els participants i el tradicional lliurament de trofeus als guanyadors i guanyadores. Una experiència molt possitiva que anima als organitzadors a pensar en futures edicions.

22a Quarta i Mitja Marató
El diumenge 21 de desembre arribava el plat fort del cap d'este cap de setmana tan "atlètic". Fins a 2.446 "runners" es van aplegar fins al nostre poble per a disputar la 22a edició de la Quarta i Mitja Marató Picanya-Paiporta. Una cursa que en realitat són dues: una prova de 21 kilòmetres per als corredors i corredores més experimentats i una de poc més de 10 kilòmetres per a aquells esportistes de destàncies més curtes.
Amb un oratge excel·lent: assolellat, sense vent i amb una temperatura fresca però no freda, la prova dels 21 kilòmetres, la Mitja, va eixir puntualment a les 9.30h com estava previst i, des d'eixe moment, els carres de Picanya es van plenar d'una serp multicolor de centenars i centenars de corredors que van fer un primer recorregut pels carrers del poble per a després encaminar-se cap al poble veí de Paiporta.
Poc més d'una hora més tard (les marques enguany foren molt bones) començaren a arribar a la meta els primers classificats.

En categoria masculina absoluta el podium fou íntegre per als corredors del club Atletisme Cárnicas Serrano que van ocupar les següents posicions:
1r - Rafel Fambuenta en un temps d'1h12'00"
2n - Octavio Sanchis Penades  en un temps d'1h12'00"
3r- David Aparcio Fuentes   en un temps d'1h12'02"

En categoria femenina absoluta les tres primeres posicions foren per a:
1a- Merche Ábalaos Álvarez  en un temps d'1h26'53"
2a- Noelia López López   en un temps d'1h28'38"
3a- Mari Carmen Torregorsa García  en un temps d'1h31'41"

A les 11.00h tingué lloc l'eixida de la Quarta Marató, en esta prova els atletes sols tenien que donar una volta al circuit. En esta cursa, de nou, el club dominador fou el Club Cárnicas Serrano tant en homes com en dones.

En categoria masculina les tres primeres posicions foren per a:
1r- Mohammed Mohattane en un temps de 34'14"
2n- Agustín Sieres en un temps de 34'34"
3r- José González en un temps de 35'00"

En dones el pòdium fou per a:
1r- Amelia Martín en un temps de 41'00"
2a- Raquel Almiñana en un temps 42'47"
3a- Sandra Muñoz en un temps de 44'09"

En esta 22a edició el pes de l'organització va recaure sobre el club d'Atletisme Camesllargues de Picanya donat que l'eixida i arribada estava situada enguany al nostre municipi. El club picanyer va superar amb nota el desafiament i va presentar una excel·lent organitzció que va ser elogiada pels corredors que van poder disfrutar d'una organització modèlica i un recorregut segur que ja és una cita de referència per als "runners" de tota la província de València i més enllà.