DSC_0056
18 de de desembre de 2023
Prop de 1.000 atletes celebren la 30a edició de la Quarta i Mitja Marató
Fotografies disponibles

Ahir diumenge 17 de desembre prop de mil atletes van voler celebrar la 30a edició de la Quarta i Mitja Marató Picanya-Paiporta tot i desafiant el fred del matí. D'esta forma, esta autèntica clàssica de l'atletisme valencià, suma a alguna de les seues particularitats (dues proves en un matí, dues seus), el fet d'arribar a la celebració d'esta 30a edició que la situa com una prova de gran tradició.

30a edició

Organitzada una volta més pels clubs d'atletisme Camesllargues de Picanya i el CA de Paiporta, amb la col·laboració dels respectius ajuntaments, la 30a edició (como toes les edicions pars) tingué eixida i arribada al poble de Picanya.

En la Mitja Marató 329 esportistes van travessar la meta. El guanyador va ser Joshua García Galán (Serrà CA), amb 1.09:47, seguit d'Iván Robles Collado (Paterna Runners) amb 1.10:01 i Nacho Safont Femenia (Esenciarun), amb 1: 10.12. Per part seua, en dones va guanyar Paola Alexandra Tayupanta (CA Paiporta), amb 1.36:34, qui va compartir el podi amb la seua companya de club Mirella Sánchez, a dos segons, i Marta Santoyo (CA La Rabosa), amb 1.39:27.

En la Quarta, que va arrancar mig hora abans que la prova llarga i sobre el mateix recorregut entre Picanya i Paiporta al qual va caldre donar una sola volta (10,550 #km), van finalitzar 566 participants. Jordi Ripoll Ramírez (Vicky Foods Athletics), amb 33:04, va pujar pel cap alt alt d'un podi masculí que van completar Jordi Marí Baixauli (The Kenyan Urban Way ‘Raquel Landín’), amb 34:09 i Guillem Satorre (Concabeza Innovacar Club de Triatló), amb 35:18. I en categoria femenina, victòria d'Alba López Pons (Cárnicas Serrano CA), amb 40:10, seguida de María Gálvez Olba (Concabeza Innovacar Triatló), amb 43:15, i de María Ferrandis Cortés, (CA Paiporta), amb 43:49.