DSC_0235
08 de de maig de 2014
El Rastro Solidari de Picanya arriba a la seua 20a edició
Tindrà lloc el proper 1 de juny a la Plaça Major
El 14 de maig de 1995 tingué lloc la primera edició del Rastro Solidari i des d'aleshores aquest xicotet mercat ha esdevingut una autèntica manifestació del compromís del nostre poble per un món millor.
Així, cada diumenge (sempre al voltant del mes de maig) des de primeres hores, diferents col·lectius i entitats del nostre municipi (escoles, ampes, grups de voluntariat, associacions veïnals, penyes...) han complit amb la cita i han muntat tot un seguit de paradetes on comprar de quasi tot: manualitats, menjars, antiguetats, llibres, quadres, roba, abaloris, objectes curiosos... i per unes hores la Pl. Major es plena d'una gentada amb ganes de participar i col·laborar per fer entre totes i tots un esforç per aquelles persones en situacions més difícils.
El Consell per la Solidaritat, organitzador del Rastro, amb el suport i col·laboració de l'Ajuntament de Picanya, és l'organisme encarregat de l'assignació a diferents programes d'ONGs de la recaptació aconseguida en cada edició.

20a Edició, hora de reconèixer l'esforç
El proper diumenge 1 de juny serà una data ben especial, eixe dia celebrarem la vitena edició del Rastro Solidari, dues dècades de vida ja per a este mercat on els picanyers i picanyeres demostren que el nostre és un poble que sap donar un pas endavant per a defendre a aquells que es troben en situacions més difícils.
A més, com la data ho mereix, en esta 20a edició, al voltant de les 13.30h està prevista la celebració d'un xicotet acte de reconeixement a les associacions i entitats que han col·laborat en aquests primers 20 anys de Rastro Solidari i que, amb el seu esforç i treball han fet possible estes vint edicions.

També cultura
El Rastro també té un vessant cultural i habitualment s'aprofita per a presentar actuacions de ball, música i tradicions arribades des de diferents indrets del món i així per la Plaça Major han passat músiques i balls de tot el món (Àfrica, Sud Amèrica, Europa...) i també música, cultura i tradicions de les nostres terres. Enguany no serà una excepció i esta 20a edició comptarà amb una actuació ben especial i, sobre les 11.30h, podrem fruir de l'actuació de la 
PETITA ORQUESTRA PEIOTAIRE (la POP)  que ens oferirà un original espectacle familiar basat en el cançoner galàctic–valencià. Una banda de música infantil, de referència en la Comunitat Valenciana, que fa una relectura contemporània de cançons populars per cantar, ballar i passar-ho d’allò més bé.

Una mirada al món
El Rastro també ha permés conèixer realitats i situacions de persones que, estan ben lluny, finalment no podem deixar de sentir-los com a propers. Enguany l'encarregat de donar esta visió del món serà el mestre Vicent Pasqual, un apasionat viatger i fotògraf que ens presentarà l'exposició 
“Un passeig per la diversitat cultural” amb fotografies i objectes d’arreu del món realitzades. L'exposició es podrà veure a la Sala Municipal d'Exposicions entre el 23 de maig (inauguració a les 18.30h) i l’1 de juny en horari de 18.00 a 20.00h (festius: 11.00 a 14.00h).

Vint anys, no pots faltar
Així que ja sabeu, el proper diumenge 1 de juny, toca celebrar 20 anys de Rastro Solidari i toca celebrar-ho com sabem fer-ho a Picanya, amb treball, amb ganes, amb col·laboració i esforç per un món millor, entre totes i tots, colze a colze, picanyeres i picanyers hem d'estar ahí! Són vint anys, són els primers vint anys.






 

Rastro Solidari 2013
fons_poster_rastro_texto
Galeries relacionades
25é Rastro Solidari
19 de de maig de 2019

25é Rastro Solidari

24é Rastro Solidari
28 de de maig de 2018

24é Rastro Solidari

23é Rastro Solidari
28 de de maig de 2017

23é Rastro Solidari

Festival Solidari amb Càritas. Folklore.
18 de de desembre de 2016

Festival Solidari amb Càritas. Folklore.

Notícies relacionades