DSC_0114
13 de de gener de 2013
La comissió de Sant Antoni manté viva la tradició
Cavalls, rucs, gossos... i fins i tots peixos reben la benedicció
El carrer ample fou, aquest diumenge 13 de gener, de nou l'esceneri de la tradicional benedicció dels animals amb motiu de la festivitat de Sant Antoni, Sant conegut popularment com a "Sant Antoni del porquet" protector dels animals.
Des de les 12.30h el carrer Colón es va plenar de tot tipus de carruatges i genets disposats rebre la benedicció del Sant.
Aquesta festa que durant anys estigué perduda al nostre poble fou recuperada pels membres de la comissió de Sant Antoni fa uns anys i des d'aleshores ha anat creixent any rere any en quant a vistositat i participació.
Aquest passat diumenge continuà aquesta tendència i de nou, Picanya fou punt de reunió per als aficionats als animals, i, molts especialment als cavalls. Aquests, tant enganxats a carruatge com muntats pels seus genets foren els protagonistes de l'espectacular primera part de la desfilada i per allí passaren cavalleries arribades des de pobles com ara Torrent, Xirivella, Aldaia, Picassent... i, per suposat, Picanya.
En la segona part les mascotes més domèstiques foren les protagonistes, amb una important quantitat de gossos, però també amb conills, tortugues, pardalets i, fins i tots peixos, que, a mans dels seus orgullosos propietaris van rebre la benedicció del sant.

A peu d'aquesta plana trobareu una fotogaleria amb les millors imatges de la celebració.



   
Vídeos relacionats
Festa de Sant Antoni
13 de de gener de 2019

Festa de Sant Antoni

Festa de Sant Antoni
14 de de gener de 2018

Festa de Sant Antoni

Festa de Sant Antoni
15 de de gener de 2017

Festa de Sant Antoni

Festa de Sant Antoni
10 de de gener de 2016

Festa de Sant Antoni