collage_trobada
13 de de maig de 2024
La Trobada d'Escoles en valencià plena Picanya d'estima per la llengua
Milers de persones participen d'esta gran festa pel valencià

Este passat dissabte 11 de maig, el nostre poble va acollir l'acte central de les Trobades d'Escoles en valencià de l'Horta Sud. Com ja passà l'any 2004, Picanya tornà a ser un clam pel valencià i milers de persones van completar les dues cercaviles, van disfrutar dels tallers, de la música, del ball...  en una gran festa organitzada per Escola Valenciana amb la col·laboració de l'Ajuntament de Picanya i tots els centres educatius del nostre poble (CP Ausiàs March, CP Baladre, Escola Gavina, IES Enric Valor, Centre de formació de persones adultes i escola infantil La Mandarina).

L'Alcalde de Picanya, Josep Almenar fou l'encarregat de donar la benvinguda a les persones participants i, al seu costat, estigué el també picanyer Ciprià Ciscar, personatge fonamental en la recuperació del valencià donat que fou el primer Conseller de Cultura de la Generalitat Valenciana i la Llei d'ús i ensenyament del valencià, hui encara vigent, quarant anys després, és fruit del seu treball.  

Música, tallers, ball...

L'arribada de les dues cercaviles, acompanyades de la Unió Musical de Picanya, a la plaça ha estat el punt de partida per a que, després després de l'acte de lliurament dels recordatoris a les entitats participants, s'haja donat pas a la realització d'un gran nombre de tallers als carrers S. Francesc, Torrent, Verge de Montserrat...

A partir de les 19.00 hores ha sigut el torn de la música i el ball amb una primera actuació a càrrec del grup de Danses Realenc i la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Picanya que ha donat pas a l'actuació del reconegut grup de folklore "Tres fan ball" amb els picanyers Jordi Pastor i Pau García sobre l'escenari.

Els balcons de tot este espai han lluït les peces de l'Art al carrer que any rere any organtizen Dones de Picanya amb el suport de l'Ajuntament.

 

FOTOGRAFIES ACÍ

 

collage_trobada

 

 

 

Galeries relacionades
Trobada d'Escoles en Valencià
11 de de maig de 2024

Trobada d'Escoles en Valencià

Lliurament premis Sambori
26 de d’abril de 2024

Lliurament premis Sambori

Trobada d'escoles en valencià
25 de d’abril de 2024

Trobada d'escoles en valencià

Volta a peu escoles en valencià
29 de d’abril de 2015

Volta a peu escoles en valencià

Vídeos relacionats