passareles2
09 de d’abril de 2024
Instal·lació de les passarel·les que permetran l'accés sense escales als pisos més antics
La nova plaça Indalecio Miguel millorarà la qualitat de vida d'unes 60 famílies


Com a part del projecte de construcció de la nova plaça que permetrà millorar l'accessibilitat dels blocs de vivendes més antics del nostre poble, les finques situades entre l'Av. Sta. Maria del Puig, C/ Gómez Ferrer i C/ Ramón y Cajal, ja estan en marxa les obres d'instal·lació de les passarel·les que, a la part de darrere de les finques i des de la nova plaça, permetrà posar en marxa ascensors que eviten les actuals escales.
.

Una nova plaça
Per a poder resoldre la millora de l'accessibilitat d'estos habitatges que, en raó de la seua antiguetat no disposen d'ascensor, l'Ajuntament va decidir l'adquisició d'un solar interior que, amb les noves obres passarà a ser una plaça on es podrà instal·lar un ascensor interior que donarà accés a unes passarel·les d'accés directe als habitatges.

passareles4 

passareles2

Un projecte que millora la vida de 60 famílies

L'habitatge, la nostra llar, és, sens dubte, un dels aspectes més determinants a l'hora de determinar la nostra qualitat de vida. En el cas dels edificis antics, el pas del temps, converteix la rehabilitació integral de l'immoble en una necessitat tan apressant com difícil de gestionar.

En este sentit l'Ajuntament de Picanya va realitzar totes les gestions necessàries per a obtindre les ajudes del programa ARRUR del Pla estatal d'habitatge. Unes ajudes destinades a promoure la conservació, optimització de l'eficiència energètica i l'accessibilitat, en els edificis de major antiguitat del nostre municipi així com la millora de l'entorn urbà.
El projecte presentat per l'Ajuntament, destinat a millorar els habitatges i entorn de prop de 60 famílies, fou valorat molt positivament tant pel Ministeri com per Conselleria i, tal com ja vam anunciar va obtindre un finançament de més de 800.000 euros a la qual el Consistori de Picanya sumarà una quantitat encara per determinar que permeta, per exemple, cobrir l'IVA de les obres.

Seguretat, accessibilitat i sostenibilitat
Les obres projectades aborden temes tan importants com la seguretat estructural dels edificis, que han d'adapatar-se als nous cànons. També, en la mesura possible, es millorarà l'accessibilitat amb l'eliminació de barreres arquitectòniques. Finalment, un altre aspecte fonamental, serà la millora de les condicions d'eficiència energètica amb la millora d'aïllaments, etc...

 

Les primeres finques del nostre poble

Les edificiacions objecte d’esta intervenció són aquelles situades a final de l’Avinguda Santa Maria del Puig, en concret els edificis de pisos entre l’esmentada avinguda i el carrer Ramón y Cajal. Estes finques tenen la particularitat de ser les primeres que es van construir a Picanya.

 

projecte_nova_plaxa
Galeries relacionades
Vídeos relacionats