anunci_premis_aleixandre_2023
22 de de febrer de 2023
Oberta la 5a edició dels Premis Concepción Aleixandre a la Dona Cientítica Valenciana
Enguany es premiaran trajectòries en matèria de CIÈNCIES SOCIALS: Sociologia, Antropologia, Ciències Polítiques, Psicologia, Pedagogia, Treball Social, Educació Social i Relacions Laborals

Fins al 24 de setembre de 2023 romandrà obert el termi per a presentar candidatures als premis "Concepción Aleixandre a la Dona Científica Valenciana convocats anualment per l'Ajuntament de Picanya.

 El nom dels Premis “Concepción Aleixandre” fa homenatge a una dona nascuda l’any 1862 que va saber combinar la medicina - en l’especialitat de ginecologia - amb la pedagogia; i que, a més, va ser inventora, activista, feminista i sufragista. Una vertadera pionera en la ciència i en la vida.

Es convoquen una ajuda a la investigació i dos premis destinats a dones científiques vives, amb la motivació de visibilitzar i reconèixer els mèrits de les dones científiques a la Comunitat Valenciana i al nostre poble.

Cada any, en els Premis Concepción Aleixandre – Categoria Comunitat Valenciana, s’optarà per diferent àrea de coneixement. La passada edició van estar dedicats al camp de coneixement de les Ciències i Tecnologies Mediambientals. Enguany, s’ha decidit optar pel camp del coneixement CIÈNCIES SOCIALS: Sociologia, Antropologia, Ciències Polítiques, Psicologia, Pedagogia, Treball Social, Educació Social i Relacions Laborals.

Totes les dones científiques que es presenten als Premis Concepción Aleixandre seran incorporades al MAPA DE LES CIENTÍFIQUES VALENCIANES, que té per objectiu ser una eina de visibilització que mostre el treball de les dones científiques que es dediquen a la investigació.

La data i lloc de l’acte de lliurament dels premis, en el qual es donarà difusió als treballs realitzats per les científiques guardonades serà el 9 de novembre de 2023

Podeu consultar les bases i presentar candidatures ACÍ.

anunci_premis_aleixandre_2023


 

LES CIENTÍFIQUES GUARDONADES AMB EL PREMI CONCEPCIÓN ALEIXANDRE EN ANTERIORS EDICIONS:

 

1a Edició:

LOCAL-TRAJECTÒRIA CONSOLIDADA a la Dra. DUNA C. RODA BOLUDA, investigadora en GEOMORFOLOGIA.

COMUNITAT VALENCIANA, a la Dra. EMILIA MORALLÓN NÚÑEZ, investigadora en CIÈNCIES QUÍMIQUES I TECNOLOGIA DE MATERIALS.

PREMI ESPECIAL HONORÍFIC, a la Dra. MARIA BLASCO MARHUENDA, investigadora en BIOLOGIA MOLECULAR. ONCOLOGIA.

 

2a Edició:

LOCAL - AJUDA A LA INVESTIGACIÓ, a CAROLINA BELENGUER SAPIÑA, investigadora en QUÍMICA ANALÍTICA.

LOCAL-TRAJECTÒRIA CONSOLIDADA a la Dra. ANA ISABEL MORALES LÓPEZ, investigadora en FÍSICA NUCLEAR.

COMUNITAT VALENCIANA, a la Dra. IVANA GASULLA MESTRE, investigadora en TELECOMUNICACIONS.

PREMI ESPECIAL HONORÍFIC, a la Dra. NURIA OLIVER RAMIREZ, investigadora en INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL.

 

3a Edició:

LOCAL - AJUDA A LA INVESTIGACIÓ, DESERT.

LOCAL-TRAJECTÒRIA CONSOLIDADA, a la Dra. MARTA BENET GIMÉNEZ, investigadora en BIOMARCADORS MOLECULARS EN MEDICINA DE PRECISIÓ.

COMUNITAT VALENCIANA, a la Dra. M JESÚS VICENT DOCON, investigadora en POLÍMERS TERAPÈUTICS.

PREMI ESPECIAL HONORÍFIC, a la Dra. DOLORES CORELLA PIQUER, investigadora en NUTRICIÓ ESPECIALITZADA.

 

4a Edició:

LOCAL - AJUDA A LA INVESTIGACIÓ, a JULIA MARI GUAITA investigadora en MATERIALS PER A CÈL·LULES SOLARS FOTOVOLTAIQUES.

LOCAL-TRAJECTÒRIA CONSOLIDADA, a la Dra. MARÍA JESÚS SANCHIS SÁNCHEZ, investigadora en LA RECERCA I CARACTERITZACIÓ (TÈRMICA, MECÀNICA I ELÈCTRICA) DE RECURSOS I NOVES FONTS DE MATERIALS SOSTENIBLES.

COMUNITAT VALENCIANA, a la Dra. ARIADNA SITJÀ BOBADILLA, investigadora en  PARÀSITS QUE AFECTEN ALS PEIXOS EN ELS CULTIUS MARINS, AMB L’OBJECTIU DE CONTROLAR O MITIGAR L’IMPACTE DE LA PARASITOSIS EN LA AQÜICULTURA.

PREMI ESPECIAL HONORÍFIC, a Na REGINA MONSALVE MAYANS, que promociona  la INVESTIGACIÓ AL MEDI RURAL ORIENTADA A LA SEUA DIGITALITZACIÓ I TRANSICIÓ ECOLÒGICA.