002
08 de de novembre de 2022
10a Temporada de Folklore valencià a Picanya
Quatre vetllades de música i ball tradicional amb grups de tota la Comunitat Valenciana

10a Temporada de Folklore valencià a Picanya

Este proper dissabte 12 de novembre arranca la 10a edició de la Temporada de Folklore valencià a Picanya organitzada perl grup  danses Realenc amb el suport de l'Ajuntament de Picanya. Un dècada de ball i música tradicional que el grup de danses Realenc ha volgut celebrar tot i reunint a alguns dels grups que ens han visitat aquests anys i que han volgut tornar al nostre poble, per a cel·lebrar l’aniversari,  i tornar a compartir, damunt l’escenari del Centre Cultural, els seus treballs. 
En este desé aniversari tindrem 4 vetlades folklòriques, entre novembre i febrer, en les que gaudirem de les actuacions dels grups que podeu trobar a continuació.

L’accés als espectacles és lliure, fins completar l’aforament de la sala.

Els espectacles tindran lloc al Centre Cultural, en les dates indicades al programa, començant sempre a les 20:00h.  Les portes de la sala s’obriran 15 minuts abans.  L’accés és gratuït i l’aforament és limitat a la capacitat de la sala.  L’organització es reserva el dret de cancel·lar els espectacles i es compromet a publicar, amb antel·lació, a les seues xarxes socials, qualsevol canvi a la programació.

 

PROGRAMA

 

:::::::::: 12/11/22 – 20.00h - Centre Cultural ::::::::::

FOTO SAGUETA NOVA HORITZONTAL

Associació d’estudis tradicionals “Sagueta Nova” 
Biar
  
Es va formar a Biar (l’Alcoià) l’any 2001, amb l’objectiu de recopilar, estudiar i difondre la cultura popular de Biar i la seua comarca, en concret, i valenciana, en general. El seu nom prové de les antigues “saguetes”, terme amb què es denominaven a Biar els grups d’amics que s’ajuntaven per participar en unes danses de reis, conegudes amb el nom de Balls del Jesús.

FOTO FOLIES (002) 

Grup de balls populars “Les Folies” 
Carcaixent 
Fundat al 1998, el Grup de balls populars “Les Folies”, de Carcaixent, varia el seu rumb cap a 2005 amb l’estudi i recerca dels balls escolaritzats de les acaballes del segle XIX. Les diferents agrupacions de balls populars que basaven els seus espectacles en les estampes icòniques valencianistes són el punt de partida per al seu treball que ha permés la recuperació i revalorització dels repertori, espectacles i indumentària tradicional valenciana. 

 

:::::::::: 10/12/22 – 20.00h - Centre Cultural :::::::::

IMG_1040 QUART

Grup de danses de Quart de Poblet 
Quart de Poblet

Es va fundar a l’octubre de 1978.  Des del moment del seu naixement, el grup desenvolupa la seva tasca amb dos objectius, alhora, paral·lels i complementaris. La recopilació i divulgació del folklore tradicional a les manifestacions musicals, ballables o no, del nostre patrimoni popular i la investigació de noves formes d’expressió a partir del folklore.

FOTO EL FORCAT 

Grup de danses “El Forcat” 
València  

Va ser fundat el novembre de 1993 per Vicente Garijo Hernández. “El Forcat” té una llarga trajectòria d’actuacions al llarg de tot el territori de la Comunitat Valenciana, i també fora de les nostres fronteres, en altres països. Cal destacar la seua tasca d’investigació en balls, músiques i indumentària, fent treballs de recuperació, ensenyament i difusió d’estes composicions. 

 

:::::::::: 07/01/23 – 20.00h - Centre Cultural ::::::::::

ALCÚDIA

Grup de dansa de l’Alcúdia
L’Alcúdia

Va ser fundat al 1963, dins del marc de l’organització “Coros y Danzas”, de la “Sección Femenina”.  En aquesta primera etapa va participar a nombrosos concursos a nivell regional i nacional, en els quals va obtindre diversos premis. També va participar representant a Espanya en gires per altres països, com la gira per l’Estat de Nova York amb ocasió de la Fira Mondial, de Nova York, a l’any 1965.. 

 FOTO GRUP CASTELLÓ

Grup Castelló, Associació d’estudis tradicionals 
Castelló

És l’agrupació de folklore més antiga de la ciutat de Castelló de la Plana. Fou fundat l’any 1953 amb el nom de “Grupo de Coros y Danzas de Educación y Descanso”, posteriorment amb la democràcia passà a anomenar-se “Grup Castelló Danses i Cançons” i des del 1993 pren l’actual denominació. La seua tasca es basa en la potenciació, promoció, recol·lecció i recuperació de les manifestacions populars valencianes, incidint especialment en el treball de camp.

 

:::::::::: 18/02/23 – 20.00h - Centre Cultural :::::::::::

 SALPASSA

Grup de danses “Salpassa”
Campello

Va nàixer per la inquietud creixent d´un grup d´amics motivats per la investigació, restauració i difusió del folklore valencià. Aquesta associació començà a funcionar 27 d’abril de 1986.   Des d’aleshores han tingut l’oportunitat d’estrenar multitut d’espectacles, a Alacant, a tota la Comunitat i el territori espanyol i, fins i tot, a alguns llocs d’Europa.  Han produït un curtmetratge, titolat “D’allò que erem”, a l’any 2002.  A les seues actuacions compten amb la col·laboració musical de la rondalla “El so dels barrejats”.

 

REALENC

Grup de Danses Realenc
Picanya

Naxcut a l’any 1983 va reunir un grup d’amics, de Picanya, interessats per recuperar, ballar i tocar peces tradicionals del folklore valencià.  Han participat a nombrossos Festivals i col·laboren activament en els actes propis de les festes de Picanya.  Des de fa uns anys han dedicat bona part del seu esforç per estudiar i tractar de recuperar diverses peces folklóriques de la comarca dels Serrans, encara que al seu repertori podem trobar músiques, danses i indumentàries de totes les comarques valencianes.

 

 

 

Galeries relacionades
40 anys del grup de danses Realenc
13 de de gener de 2024

40 anys del grup de danses Realenc

Grup de Danses Realenc
03 de d’octubre de 2020

Grup de Danses Realenc