DSC_0086
25 de d’octubre de 2022
Les Tyrius de Picanya renoven junta directiva
S'acomiaden figures històriques d'esta entitat fundada en 1977

Si parlem de l'associacionisme en Picanya cal nomenar, necessàriament a l'Associació de Mestresses de Casa "Tyrius". Esta entitat associativa va nàixer a l'any 1977 fruit de l'impuls de l'aleshores alcalde de Picanya Ciprià Ciscar i el d'un grup de dones que van entendre, ja en aquell moment, que calia treballar per a dignificar el treball de les dones a les llars i, en el mateix camí, anar acabant amb les limitacions i les dificultat que, la societat d'aquella època plantejava a les dones en general.

En estos 45 anys de vida ha estat molt el camí recorregut per esta associació, una de les més nombroses de Picanya, i molt el treball fet amb viatges, xerrades, trobades, formacions i, per damunt de tot, socialització d'un col·lectiu, el de les mestresses de casa, condemnat, durant anys, a ocupar sols l'espai privat.

A més, esta associació s'ha distingit, molt especialment pel seu caràcter solidari, com va destacar Pepe Almenar en este acte de directiva "L'associació de mestresses de casa Tyrius sempre ha estat allà on s'ha demanat algú que tirara una mà. Des dels inicis del Recreo-Cross o el Rastro Solidari, des de la col·laboració amb el banc de sang... fins a cosir mascaretes durant la darrera pandèmia".

Canvi de directiva
Ahir, dimarts 25 d'octubre, en una assemblea general al Centre Cultural, es presentà la nova directiva d'esta assocació i s'acomiadaren dels càrrecs (que no de l'entitat) figures històriques com ara l'actual presidenta Teresa Mejías (presidenta des de 2017) o, més encara, M Dolores Puchal (vocal de viatges des de 1988) o Paquita Company, memòria viva de l'associació i secretària des de 1988.
La junta cesant la formaven:

- Teresa Mejías (Presidenta))
- Paquita Company (Secretària)
- M Dolores Puchal (Vocal de viatges)
- Rosa Mora (tresorera)
- M Ángeles Benítez (Vocal organització)
- Amparo Gil (vocal)
- Carmen Ballester (vocal)
- Carmen González (vocal)
- Amparo Moreno (vocal)
- Manoli Rodríguez (vocal)
- Teresa Cerdá (vocal)
- Catalina Rojas (vocal)
- Magdalena Muñoz (vocal)

Uns rams de flors i uns emotius parlaments van servir per a acomiadar a esta directiva (que va deixar ben clar que era un adeu als càrrecs directius però no a l'entitat) i rebre a la nova directiva formada per:

- M José Vilanova (Presidenta)
- Amparo Mateos (Vicepresidenta)
- Inmaculada Guaita (Tresorera)
- M José Hernández (secretaria)
- M Carmen Fort (Vocal)
- M Amparo Suay (Vocal)

La nova directiva va agraïr l'importantíssim treball fet per l'anterior directiva i va plantejar les seues noves línies de treball que passen per aportar nous valors a l'associació i renovar activitats i funcionaments.

Podeu accedir ací a la fotogaleria de l'acte.