220908_Cartel-actuación-musical-Picanya
13 de de setembre de 2022
Picanya acull l'acte de lliurament dels premis de la campanya "Hui descansa el cotxe" de la Generalitat Valenciana
Amb l'actuació musical de Marcel el marcià"

El proper dijous 22 de setembre (18.00h Pl. País Valencià) Picanya acull l'acte de lliurament dels premis "Hui descansa el cotxe" organitzats per la Generalitat Valenciana al context de la setmana europea de la mobilitat sostenible (16-22 setembre) i del dia europeu sense cotxes (22 de setembre).
En este acte es guardonaran els treballs de les diferents escoles participants que hagen presentat cançons i dibuixos d'acord a les bases del concurs.

Actuacó de Marcel el Marcià
L'acte, obert a la presencià de qualsevol persona interesada, es tancarà amb l'actuació del grup "Marcel el Marcià" i el seu repertori de música infantil/jove en valencià. 

Què és HUI DESCANSA EL COTXE?
Hui Descansa el Cotxe (HDC) és una campanya de la Generalitat Valenciana per a reforçar els actes de la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM), que se celebra cada any del 16 al 22 de setembre amb l'objectiu de sensibilitzar els responsables polítics i els ciutadans sobre les conseqüències negatives que té l'ús irracional del cotxe a la ciutat, tant per a la salut pública com per al medi ambient, i sobre els beneficis de l'ús de formes de transport més sostenibles com el transport públic, la bicicleta o els trajectes a peu.

La SEM va sorgir en diversos punts d'Europa el 1999 i a partir de l'any 2000 va rebre el suport de la Comissió Europea. Milers de ciutats, institucions i organitzacions socials hi participen cada any fent activitats per a promocionar la mobilitat sostenible i fomentant el desenvolupament de bones pràctiques i mesures permanents.

Espanya, des de fa molts anys, lidera la participació en la Setmana Europea de la Mobilitat. L'any passat, de les 3.136 ciutats europees participants, 561 ciutats van ser espanyoles.

Hui Descansa el Cotxe és una contribució a aquest moviment des de la Comunitat Valenciana: fomentar canvis en les pautes de mobilitat dels ciutadans gràcies a un missatge clar i contundent llançat des de les escoles cap a les llars; des dels perjudicats a mitjà i llarg termini (els més joves) cap als responsables directes d'aquesta situació (els adults).

 

220908_Cartel-actuación-musical-Picanya