anell_verd01
08 de de març de 2021
Arranca el procés d'adequació del carril bici de Picanya a l'anell verd metropolità
El Conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la Generalitat Valenciana, Arcadi España va visitar les obres

Este passat dissabte 6 de març el Conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la Generalitat Valenciana, Arcadi España va visitar el nostre poble. En esta visita el Conseller va poder comprobar les possiblitats del nou enllaç del tram del camí de la Pedrera sobre l'autovia CV-33. Esta infraestructura suposava una barrera per al carril bici que discorre pel camí.
El Conseller, acompanyat per l'Alcalde de Picanya, Pepe Almenar, també va aprofitar per a visitar les obres de construcció de l'anell verd metropolità. Unes obres que, al nostre poble, han arrancat en la zona de l'Alqueria de Moret amb l'ampliació del carril bici existent.

L'ANELL VERD METROPOLITÀ
L’Anell Verd Metropolità de València és un corredor circular destinat a la mobilitat sostenible no motoritzada que travessarà les comarques de l’Horta i serà un dels eixos estructurants de la malla metropolitana, integrada pels carrils bici ja existents, més les actuacions que es desenvolupen local i comarcalment. Així, unirà municipis contigus i permetrà recorreguts de major longitud.
A més, esta infraestructura té com a objectiu tant fomentar l’ús de la bicicleta en desplaçaments curts i mitjans per a reduir l’ús dels vehicles privats i contribuir a la reducció de les emissions de gasos d’efectes d’hivernacle, com cobrir la demanda creixent de vies per a ús lúdic.
Finalment, amb aquest corredor es busca disposar d’una via mediambientalment integrada que aproxime a les persones usuàries -vianants i ciclistes- a espais naturals i culturals rellevants de la Comunitat com l’horta de València, el parc natural de l’Albufera o el parc fluvial del Túria.

CONNEXIÓ CICLOPEATONAL AMB VALÈNCIA SUD
D’altra banda, en els pròxims mesos està previst que comencen les obres d’una connexió ciclopeatonal des de Picanya a les instal·lacions de València Sud d’FGV, un projecte emmarcat en les obres de millora d’accés a l’aparcament i les instal·lacions de l’empresa pública.
La Generalitat, a través d’FGV, ha projectat l’execució d’una rotonda que millorarà substancialment les condicions de seguretat en l’accés i eixida a les instal·lacions de València Sud, seu d’FGV. L’accés actual, des de la carretera CV-407, es realitza mitjançant una intersecció en forma de ‘T’ d’una certa complexitat, que genera a vegades situacions de perill i falta de fluïdesa en la incorporació a la xarxa viària.
L’actual vial, que discorre paral·lel a la CV-407, es prolongarà uns 500 metres, amb un nova glorieta en la intersecció de la carretera CV-407 amb el carrer Séquia Favara (Camí Faitanar) i Camí del Mal Pas.
En el projecte, a més, s’ha contemplat la connexió ciclopeatonal des de l’estació de Paiporta de Metrovalencia i del municipi de Picanya amb les instal·lacions de València Sud.
El carril de ciclovianants té uns sis metres d’ample i el vial principal de connexió amb les instal·lacions d’FGV és d’uns 520 metres amb doble carril de tres a quatre metres cadascun, variable i amb voral de mig metre a cada costat.

 

 

anell_verd01 

 

anell_verd02 

 

anell_verd03 

 

anell_verd04 

 

plano_actuacio_secc3_anell_metropolita 

 

mapa_anell_verd_metropolita