DSC_0049
15 de de maig de 2018
Carme Riera guanya el premi Llig Picanya 2018
El Centre Cultural acollí ahir l'acte de lliurament

Tal i com estava previst al programa del Maig Literari 2018, ahir dimarts 15 de maig, el Centre Cultural de Picanya va acollir l'Acte de lliurament del premi Llig Picanya.

Amb un Centre Cultural ple, l'acte fou conduït per la periodista picanyera Angèlica Morales i comptà amb l'actuació del duo "De soprano y arpa" que interpretà diferents peces del seu repertori.

Com és habitual, Josep Almenar, Alcalde de Picanya fou l'encarregat de lliurar a Carme Riera el guardó del premi Llig Picanya amb el que el nostre poble, anualment, reconeix a escriptores i escriptors de gran trajectòria i que ja formen part de la història de la literatura al nostre país com és el cas de la premiada enguany.

Les paraules d'agraïment de la premiada i una xicoteta entrevista a càrrec d'Angèlica Morales van donar pas a la part més interesant d'este acte, aquella en la que lectores i lectors poden intercanviar opinions i idees amb l'autora. La part, on el Maig Literari, assolix el seu fonamental objectiu:afavorir eixe contacte entre els dos vessant més importants de la literatura i que són autors i autores d'una banda i lectores i lectors. Preguntes, anèdotes, valoracions... van anar succeïnt-se durant més de mig hora d'intens intercanvi. Un intercanvi que encara fou més intens i directe en la tradicional signatura de llibres a la fi del debat.

La visita al Passeig de les Lletres on Carme Riera va poder veure els textos manuscrits d'anterios guanyadors i guanyadores (José Luís Sampedro, Ana María Matute, Elvira Lindo, Dolores Redondo...) i també d'altres escriptors i escriptores (Enric Valor, Eduardo Mendoza, Joan Pla...) va tancar este acte de lliurament del Premi Llig Picanya 2018.

Carme Riera
Nascuda a Palma de Mallorca l'any 1948, Carme Riera és escriptora i catedràtica de literatura espanyola. És acadèmica de la Reial Acadèmia Espanyola (2013), en què ha esdevingut la vuitena dona en la història d’aquesta institució.
Es donà a conèixer l’any 1975 amb la publicació del llibre Te deix, amor, la mar com a penyora, amb el qual aconseguí una acollida molt favorable, tant de públic com de crítica. Però la seua obra més guardonada ha estat la novel·la històrica Dins el darrer blau (1994), que va guanyar els premis Josep Pla, 1994; Joan Crexells, 1995; Lletra d’Or, 1995 i el Premi Nacional de Narrativa, 1995, que concedeix el Ministeri de Cultura espanyol, i va ser la primera vegada que l’atorgava a una novel·la en català. 
A banda de la producció narrativa, l’activitat literària de Carme Riera comprén obres en gèneres tan diversos com l’assaig i la crítica literària, els guions de ràdio i televisió, la literatura infantil i juvenil, i els dietaris. Tota la seua obra ha estat traduïda al castellà, molta de la qual per l’autora mateix. També té obra traduïda a l’alemany, l’anglés, el grec, l’italià, el neerlandés i el rus. És la presidenta de CEDRO, entitat que gestiona els drets reprogràfics d’autors, editors i periodistes espanyols. Ha estat reconeguda amb el Premio Nacional de las Letras Españolas 2015, concedit pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, i el 2017 fou nomenada doctora honoris causa per la Universitat de les Illes Balears.

 

FOTOGALERIA:
Podeu trobar ací totes les imatges de l'acte

 

DSC_0024
DSC_0040
DSC_0044
DSC_0049
DSC_0061
DSC_0069
DSC_0130