Vista_conceptual_1
22 de de gener de 2018
La Plaça del País Valencià, un pas més en la modernització del centre històric
En breu, arranquen les obres de renovació integral d'esta emblemàtica plaça
La plaça del País Valencià serà objecte, en els propers mesos, d’un molt important procés de renovació integral. Estes obres, completaran i continuaran els treballs ja finalitzats a la plaça de la Constitució i plaça Major i també a carrers com ara Sant Francesc, Major, Torrent...

Més per a les persones

La intervenció a realitzar anirà en la línia dels treballs anteriors, tota la plaça es construirà en forma de plataforma única amb l’eliminació de voreres i entrebancs arquitectònics i s’instal·larà el mateix tipus de paviment que s’ha fet servir anteriorment. Estes obres continuen en la línia de reservar este espai per a vianants i reduir l’ús de vehicles privats a guals i emergències.

Més verd

La nova plaça tindrà més verd, tot i que es conservaran les palmeres entre elles es plantaran noves espècies d’arbres i crearan jardineres al voltant dels nous seients.

Més còmoda

Com a punt de trobada la plaça guanyarà nou mobiliari urbà (en la línia del ja instal·lat a la Plaça Major. La idea és oferir seients i bancs que animen a la conserva, a l’encontre.

Més fresca

Esta reforma també implicarà la transformació de la zona de la pedra i la columna que passaran a “flotar” sobre una nova font que ha de refrescar l’ambient de la plaça. Els elements actuals d’este conjunt es distribuiran de forma diferent i “s’obriran” cap a l’escenari.

Més escenari

L’actual escenari, en determinades actuacions queda menut, amb estes obres l’escenari guanyarà metres amb la suma de l’espai que actualment ocupen les escales d’accés al propi escenari i a la Sala d’Exposicions i tindrà una forma de rectangle complet que facilitarà el seu ús.

Millora també de la Sala d’Exposicions

Estes obres també afectaran a la Sala d’Exposicions que guanya metres i millora en quant a accessibilitat amb la instal·lació d’un ascensor que connectarà l'escenari, el nivell de la plaça i la Sala d'Exposicions. També s'aprofitarà per  a la construcció d'un lavabo.



03_PLANTA_GENERAL_PLANTA_final_web
Vista_conceptual_1
Vista_conceptual_2
Plaça Font
Galeries relacionades
Vídeos relacionats