01_vilesenflor_guardo
28 de d’octubre de 2021
Premi "Viles en flor" 2021
Màxima distinció, Quatre Flors d'Honor, per al nostre poble.

El dijous 28 d'octubre, el nostre poble, va rebre, com ja va passar en les edicions anteriors, la màxima distinció atorgada pel jurat del certamen Viles en Flor. Picanya aconseguí la distinció de QUATRE FLORS D'HONOR. Este nivell de distinció sols fou assolit per poblacions com ara Gandia, Torrent i Alaquàs pel que Picanya és, clarament, el poble més menut en aconseguir la més gran distinció.

L'Hort Villa Rosita, al nostre poble, acollí l'acte de lliurament dels guardons "Viles en Flor", una iniciativa d'ASFPLANT (Associació Professional de Flores, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana) els objectius de la qual són promoure la protecció, millora i posada en valor dels espais verds en els municipis de la Comunitat Valenciana i contribuir amb això a millorar de la qualitat de vida dels seus habitants.

Més de 40 poblacions participants
En esta 5a edició han estat més de 40 les poblacions que aspiraven a obtindre les prestigioses "Flors d'Honor". Cal recordar que aquests guardons es premien el patrimoni vegetal i paisatgístic, el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat vinculada als espais verds de les localitats participants.
Així, durant el passat estiu, un jurat especialitzat va visitar cadascun dels municipis que participen per a conéixer els seus treballs en la millora, potenciació i ampliació dels espais verds urbans, la seua gestió sostenible, l'educació ambiental i aconseguir la conscienciació ciutadana i la preservació dels entorns i paisatges.

Des de Vils en Flor han destacat que “treballen per a promoure una actuació real, conscient i a llarg termini en matèria d'enjardinament, medi ambient i millora de la qualitat de vida dels seus habitants”. Unes accions que han estat premiades en esta 5a gala que ha comptat amb la presència del Secretari Autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Roger Llanes, i amb el Director General d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antonio Quintana.

02_vilesenflor 

03_vilesenflor 

04_vilesenflor 

01_vilesenflor_guardo